Ne gasiti si pe Facebook: La Dolce

Saleuri de Post

Foitajul (aluat frantuzesc) este un produs de patiserie originar din Franta, La Dolce - saleuri cu mac sau cu susan de post
inventat în secolul al XVII-lea de către Claudius Gele, un ajutor de patiser,
care având tatăl bolnav si necesitând un regim alimentar, a hotărât să-i pregătească o pâine mai specială dintr-un aluat format din făină, unt, otet, sare si apă; pe care l-a pliat si turat de 10 ori, după care l-a pus la copt. Spre surprinderea acestuia, pâinea rezultată a capatat o formă, o dimensiune si un gust, diferite fată de cea obisnuită.
Foitajul se utilizează în prepararea mai multor sortimente de cofetărie si patiserie. precum: pateuri, sărătele, saleuri, spritate, buseuri, triangle, fursecuri, plăcinte, baclavale, strudele, cornulete, rulouri, vol-au-vent-uri, pai parmezan, etc.
Cum suntem in perioada Postului, astazi va propunem saratelele crocante si, in acelasi timp,  pufoase, ca o gustare servita la cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *